pátek 18. března 2011

Co nás čeká příští týden v Evropě XLX


Evropa: Příští týden jsou plánované oznámení následujících makro-dat:

Pondělí: Neočekávají se žádná významná makro oznámení.

Úterý: Švýcarsko oznámí stav obchodní bilance. Velká Británie oznámí index spotřebitelských cen, index cen maloobchodních prodejů a vývoj stavu veřejných financí.


Středa: Velká Británie resp. Bank of England představí pravidelnou zprávu o stavu ekonomiky, stav půjček na bydlení a ministr financí představ stav rozpočtu veřejných financí. Evropská Unie oznámí vývoj důvěry spotřebitelů.

Čtvrtek: Německo a Evropská Unie oznámí index nákupních manažerů. Velká Británie oznámí vývoj maloobchodního prodeje.

Pátek: Německo oznámí výsledky IFO průzkumu ohledně stavu ekonomiky. Švýcarsko představí ekonomický výhled na další měsíc sestavený institutem KOF.

Svět: Příští týden jsou plánované oznámení následujících makro-dat:

Pondělí: USA oznámí stav prodeje domů.

Úterý: USA odhalí stav indexu cen domácností. Kanada oznámí stav svého hlavního indikátoru a stav maloobchodních prodejů. Japonsko oznámí index mapující vývoj průmyslu.  

Středa: USA oznámí počty nově prodaných domů.

Čtvrtek: USA oznámí počty objednávek trvanlivého zboží. Japonsko oznámí vývoj indexu spotřebitelských cen.

Pátek: USA odhalí čtvrtletní vývoj HDP, cenový index založený na HDP, stav osobní spotřeby obyvatel a stav důvěry v ekonomiku, jak ji zachycuje průzkum Michiganské univerzity.

Poznámka: Pozornost lidí bude stále upřena k japonskému neštěstí, dopad na trhy však bude zřejmě už malý, pokud se jaderná situace výrazně nezhorší. Vedle toho bude zajímavé pozorovat dopad společné intervence na devizových trzích, která cílila pomoci japonskému Yenu. Globální situaci můžou zhoršit nepokoje v Bahrajnu, kde Írán vyhrožuje vojenským "proxy" zásahem a samozřejmě válečné operaci v Libye. V nejbližších dnech se rovněž dají očekávat změny v energetickém průmyslu, kvůli výše zmíněným nepokojům a politické intervenci v jaderné energetice.

Žádné komentáře:

Okomentovat