pátek 12. listopadu 2010

Co nás čeká příští týden v Evropě XXXII


Evropa: Příští týden jsou plánované oznámení následujících makro-dat:

Pondělí: EU oznámí stav obchodní bilance. Francie oznámí stav svého současného účtu.

Úterý: Neočekávají se žádná významná makro oznámení.


Středa: Neočekávají se žádná významná makro oznámení.

Čtvrtek: EU oznámí stav svého současného účtu. Velká Británie oznámí výsledek průzkumu ohledně průmyslových trendů v zemi (CBI).

Pátek: Německo oznámí stav indexu producentských cen.

Svět: Příští týden jsou plánované oznámení následujících makro-dat:

Pondělí: A USA oznámí stav průzkumu Empire State Survey a stav maloobchodních prodejů. Japonsko odhalí stav svého terciárního sektoru tak, jak ho zachycuje METI index. Austrálie oznámí počet nově prodaných motorových vozidel.

Úterý: USA oznámí vývoj indexu producentských cen a tok finančních instrumentů přes hranice (TICS).

Středa: USA oznámí index spotřebitelských cen a počet nově rozestavěných domácností.

Čtvrtek: USA oznámí počet nových žádostí o podporu v nezaměstnanosti a průzkum FEDu ve Filadelfii. Kanada odhalí stav své ekonomiky tak, jak ho zachycuje její hlavní indikátor.

Pátek: Neočekávají se žádná významná makro oznámení.

Poznámka: Stále bude hlavním tématem dopad Quantitative Easing 2, které spustil FED v minulém týdnu. Jde především o reakci ostatních států na tento krok a případné protekcionistické sklony, které mohou následovat na globální scéně. Vedle toho čelí Evropa další vlně paniky z dluhové situace v Irsku, kde se spready stále více rozšiřují. Ozývají se obavy, že Irsko může dopadnout hůře než Řecko, kde se situace po původním spekulativním útoku na dluhopisy uklidnila. Vedle toho mají problémy Irska i mnohem větší psychologický dopad na trhy, neboť Irsko je považováno za finančně mnohem vyspělejší zemi než Řecko a tudíž jeho pád by vyvolal větší paniku.

Žádné komentáře:

Okomentovat