sobota 2. dubna 2011

Co nás čeká příští týden v Evropě LII


Evropa: Příští týden jsou plánované oznámení následujících makro-dat:

Pondělí: Neočekávají se žádná významná makro oznámení.

Úterý: Německo oznámí index producentských cen. Švýcarsko oznámí indikátor spotřeby. Velká Británie oznámí stav svého HDP, stav současného účtu, počty nově schválených hypoték a velikost půjčeného kreditu.

Středa: EU oznámí stav důvěry spotřebitelů a obchodního klimatu. Švýcarsko oznámí svůj hlavní KOF indikátor. Velká Británie oznámí důvěru spotřebitelů

Čtvrtek: Německo oznámí stav moloobchodních prodejů a stav nezaměstnanosti. EU oznámí stav indexu spotřebitelských cen. Velká Británie odhalí index cen domů.

Pátek: Německo, Velká Británie, Švýcarsko a EU oznámí index nákupních manažerů. EU oznámí vývoj nezaměstnanosti. Švýcarsko oznámí stav maloobchodních prodejů.

Svět: Příští týden jsou plánované oznámení následujících makro-dat:

Pondělí: USA oznámí stav soukromých příjmů a spotřeby a stav prodejů domů. Japonsko oznámí stav nezaměstnanosti, maloobchodních obchodů a prodejů a útraty domácností. Čína oznámí velikosti průmyslových zisků.

Úterý: USA oznámí stav důvěry spotřebitelů. Austrálie oznámí počty nově prodaných domů. Japonsko oznámí stav průmyslové produkce.

Středa: USA oznámí změnu v zaměstnanosti. Japonsko oznámí index nákupních manažerů.

Čtvrtek: USA oznámí stav továrních objednávek. Kanada oznámí HDP. Austrálie oznámí index výkonnosti malovýroby, stav maloobchodních prodejů a stav půjček jednotlivců. Japonsko oznámí počet nově rozestavěných domů, stav velkovýroby a výhled v nemanufakturním sektoru. 

Pátek: USA oznámí změnu v zaměstnanosti v nezemědělském sektoru, změnu celkové nezaměstnanosti, stav manufakturní výroby, průměrné hodinové výdělky, změnu v zaměstnanosti v soukromém sektoru a útraty na konstrukční účely. Čína oznámí stav indexu nákupních manažerů.

Poznámka: Evropa se bude stále potýkat s nevyřešenými dluhopisovými problémy svých zemí. I přes vytvořený záchranný fond nelze čekat uklidnění. Čína se podle odhadů analytiků a bank dostává opět do vzestupného kanálu, přičemž je očekávaný vzestup celého sektoru rozvíjejících se ekonomik.

Žádné komentáře:

Okomentovat