neděle 24. dubna 2011

Co nás čeká příští týden v Evropě LV


Evropa: Příští týden jsou plánované oznámení následujících makro-dat:

Pondělí: Neočekávají se žádná významná makro oznámení.

Úterý: Velká Británie oznámí hladinu obchodního optimismu. Švýcarsko oznámí stav obchodní bilance a indikátor spotřeby.

Středa: Německo oznámí stav index spotřebitelských cen a důvěru spotřebitelů. Velká Británie oznámí stav cen nemovitostí, stav půjček pro nákup nemovitostí, průzkum důvěry spotřebitelů a hrubý domácí produkt. Eurozóna oznámí stav průmyslových objednávek.

ČtvrtekNěmecko oznámí stav nezaměstnanosti.  

Pátek: Eurozóna oznámí index spotřebních cen, indikátor obchodního klimatu, důvěru spotřebitelů a vývoj nezaměstnanosti. Švýcarsko oznámí stav svého hlavního indikátoru.

Svět: Příští týden jsou plánované oznámení následujících makro-dat:

Pondělí: USA oznámí počty nově prodaných domů.

Úterý: USA oznámí stav důvěry spotřebitelů. Čína oznámí stav průmyslových zisků. Japonsko oznámí stav maloobchodních prodejů.

Středa: USA oznámí stav objednávek na trvanlivé zboží s a bez dopravy a FOMC oznámí případnou změnu úrokových sazeb. Austrálie oznámí velikost indexu spotřebitelských cen.

Čtvrtek: USA oznámí stav svého hrubého domácího produktu, počty probíhajících prodejů domů a objemy spotřeby. Japonsko oznámí počty nově rozestavěných domů a prostřednictvím své centrální banky případné změny sazeb. Austrálie oznámí velikost půjček v soukromém sektoru.  

Pátek: USA oznámí velikost osobních příjmů a spotřeby obyvatel a průzkum Michiganské univerzity. Kanada oznámí stav svého hrubého domácího produktu. Japonsko oznámí stav indexu nákupních manažerů, útraty domácností, velikost nezaměstnanosti, index spotřebitelských cen a objem průmyslové produkce.

Poznámka: Ve Spojených Státech se ozývají hlasy, zda není současný nárůst cen pohonných hmot daný především spekulativní poptávkou po ropě. Nelze předpokládat, že se dospěje k nějakému rozumnému a nepolitickému závěru, ale je možné předpokládat minimálně sliby na státní intervence na tomto trhu. Evropa se stále bude snažit restrukturalizovat dluhy svých problémových zemí, z čehož vzejde jen odkládání problémů na další týdny.

Žádné komentáře:

Okomentovat