pondělí 11. dubna 2011

Co nás čeká příští týden v Evropě LIII


Evropa: Příští týden jsou plánované oznámení následujících makro-dat:

Pondělí: Velká Británie oznámí vývoj cen domů.

Úterý:  Německo oznámí stav ekonomického sentimentu a současné situace  (ZEW průzkum). Velká Británie oznámí index spotřebitelských cen, index maloobchodních cen a viditelnou obchodní bilanci. 

Středa: Eurozóna oznámí stav průmyslové produkce. Velká Británie oznámí průměrné týdenní příjmy, nezaměstnanost, počet nových žádostí o podporu v nezaměstnanosti a celonárodní důvěru spotřebitelů.

Čtvrtek: ECB vydá pravidelnou měsíční zprávu. Švýcarsko vydá pravidelný ZEW průzkum. 

Pátek: Eurozóna a Itálie oznámí stav indexu spotřebitelských cen.

Svět: Příští týden jsou plánované oznámení následujících makro-dat:

Pondělí:  Neočekávají se žádná významná makro oznámení.

Úterý: USA oznámí index dovozních cen, obchodní bilanci a měsíční vývoj rozpočtu. Kanadské centrální banka rozhodně o případné změně sazeb. Austrálie oznámí stav důvěry v ekonomiku. Japonsko oznámí počet objednávek mechanických nástrojů.

Středa: USA oznámí stav maloobchodních prodejů a FED vydá béžovou knihu s ekonomickým vývojem. Austrálie oznámí stav důvěry spotřebitelů. Kanada oznámí pravidelný monetární report.

Čtvrtek: USA oznámí index producentských cen. Čína oznámí stav maloobchodních prodejů. 

Pátek: USA oznámí index spotřebitelských cen (úplný, s a bez energie a potravin), stav průmyslové produkce a průzkum univerzity v Michiganu. Čína oznámí celou řadu ekonomických indikátorů: devizové rezervy, objem nových půjček v yuanech, index spotřebitelských cen, průmyslovou produkci, index producentských cen, HDP a stav maloobchodních prodejů. Japonsko oznámí stav průmyslové produkce. 

Poznámka: Portugalsko podalo žádost o pomoc z fondů EU, tudíž dluhové problémy dostály konkrétních obrysů a můžou se účelově řešit. V USA se po schválení rozpočtu v nejpozdějším termínu obrátí pozornost na výsledkovou sezónu korporátního světa, která opět napoví, jakým tempem se ekonomika vzpamatovává.

Žádné komentáře:

Okomentovat