pátek 9. července 2010

Co nás čeká příští týden v Evropě XIV

Evropa:Příští týden jsou plánované oznámení následujících makro-dat:

Pondělí: Neočekávají se žádná významná makro oznámení.

Úterý: Neočekávají se žádná významná makro oznámení.

Středa: EU oznámí stav indexu spotřebitelských cen domácností a jeho Core verzi (bez energií a potravin).

Čtvrtek: Neočekávají se žádná významná makro oznámení.

Pátek: EU oznámí stav obchodní bilance.


Svět:Příští týden jsou plánované oznámení následujících makro-dat:

Pondělí: Neočekávají se žádná významná makro oznámení.

Úterý: Japonsko oznámí vývoj průmyslové produkce a důvěru spotřebitelů. USA oznámí stav obchodní bilance. Kanada oznámí obchodní bilanci s trvanlivým zbožím.

Středa: USA oznámí stav dovozních cen a maloobchodní prodeje (s a bez automobilů).

Čtvrtek: Austrýlie oznámí stav prodeje nových motorových vozidel. Japonsko oznámí vývoj METI indexu (stav sektoru služeb). USA oznámí Empire State průzkumu, index producentských cen (s a bez energií) a počet nových žádostí o podporu v nezaměstnanosti. Kromě toho oznámí průzkum Filadelfského FEDu.

Pátek: USA oznámí stav indexu spotřebitelských cen (s a bez energií), obchodní náladu zachycenou Universitou v Michiganu a a TICS (tok kapitálu z a do USA prostřednictvím akcií, dluhopisů a peněz). Kanada oznámí stav svého hlavního ukazatele

Poznámka: Problémy s Řeckem utlumila tepla, která se do Evropy dostaly. Pozornost se opět obrátí k zadluženým státům USA, kde některé další státy začínají jít ve stopých Kalifornie a oznamují problémy se splácením zakladních služeb. Kromě toho se ukazuje, že se ropa z nehody v Golfském zálivu dostává pomalu do vnitrozemí, tudíž se opět zvýší pozornost o společnost BP. K většímu zájmu bude přispívat i fakt, že se obrátila se žádostí o kapitál na Blízký Východ. Nálada na trzích se na chvíli uklidnila a zezelenala, proto si mnozí všimli, že jeden z mála indexů, co nesdílel pozitivní náladu, byl Baltický "Suchý" index odrážející stav průmyslové námořní dopravy. Tento idnex klesá už skoro dva měsíce v kuse, což naznačuje zpomalení průmyslové výroby (poptávka po surovinách), a to především v Číně. Plné obrátky Číny jsou pro chod globální ekonomiky více než důležité.

Žádné komentáře:

Okomentovat