pátek 7. května 2010

Co nás čeká příští týden v Evropě V

Příští týden jsou v Evropě plánované oznámení následujících makro-dat:

Pondělí: Německo ukáže stav obchodní bilance a stav současného účtu. Velká Británie odhalí stav trhu s bydlením (RICS index) a indikátor cen v maloobchodních řetězcích.

Úterý: Německo oznámí velmi očekávaný index spotřebitelských cen (CPI) a index spotřebitelských cen s ohledem na ceny bydlení (HCPI). Velká Británie oznámí průmyslovou produkci a odhad vývoje HDP.

Středa: Německo ukáže stav HDP. Francie představí CPI a HCPI. velká Británie představí výsledky viditelné obchodní bilance (tj. bez služeb) se světem, nezaměstnanost na svém území (počty žádostí o podporu v nezaměstnanosti a počty lidí aktivně hledajících zaměstnání) a nakonec celonárodní spotřebitelskou důvěru.

Čtvrtek: Neočekávají se žádná významná makro oznámení.

Pátek: Neočekávají se žádná významná makro oznámení.

Poznámka: Neustále budou na trhy dorážet problémy Řecka. Je především zajímavé, jaký to bude mít dopad na Německé trhy, které jsou zatím k řecké krizi a poklesu Eura relativně imunní.

Navíc včerejší skok na amerických akciových trzích bude mít ještě dohru, neboť tento pád ukázal náchylnost akciových trhů věřit špatným zprávám. Trhy zareagovaly hodně hystericky, což je v kontrastu s prezentovanou sebedůvěrou US trhů a projekcemi dvouciferného růstu bez "ohledu na počasí" kolem.

Při pohledu na dnešní stav na PSE mě napadá replika z Pána Prstenů: Burza se zbarvila dočervena, v noci byly prolity miliardy...

Žádné komentáře:

Okomentovat