pátek 4. června 2010

Co nás čeká příští týden v Evropě IX

Evropa:Příští týden jsou plánované oznámení následujících makro-dat:

Pondělí: Neočekávají se žádná významná makro oznámení.

Úterý: Německo oznámí stav průmyslové produkce, stav obchodní bilance a současný stav účtu. Švýcarsko oznámí vývoj indexu spotřebitelských cen a předpověď ekonomického vývoje (SECO).

Středa: Velká Británie oznámí stav obchodní bilance se světem (bez služeb) a důvěru spotřebitelů.

Čtvrtek: Německo oznámí současnou hodnotu indexu spotřebitelských cen a stejného indexu orientovaného na cenu bydlení.

Pátek: Velká Británie oznámí vývoj cen produktů vyrobených na území Velké Británie.


Svět:Příští týden jsou plánované oznámení následujících makro-dat:

Pondělí: Japonsko oznámí stav svého současného účtu.

Úterý: Japonsko oznámí stav svého hlavního indikátoru (složený z 12 předních indikátorů odrážejících stav země). Kanada oznámí stav nových stavebních povolení.

Středa: Austrálie oznámí množství půjček jedincům a společnostem, stav důvěry spotřebitelů (Westpac) a obchodníků (NAB) a stav velkoobchodních zásob. Nový Zéland oznámí stav svých obchodů a Japonsko oznámí stav svého HDP.

Čtvrtek: Japonsko oznámí důvěru spotřebitelů. Austrálie oznámí stav zaměstnanosti. USA vyhlásí počet původních žádostí o podporu v nezaměstnanosti. Kanada oznámí vývoj indexu cen bydlení a stav dovozu a vývozu zboží.

Pátek: USA vyhlásí index Michiganské Univerzity a stav maloobchodních prodejů.

Poznámka: Světové trhy se stále potýkají ve velmi volatilním období. VIX index roste, pomalu rostou i mezibankovní úroky (LIBOR roste, ačkoli rekordních 5% z doby kulminace krize nedosahuje), což odráží rostoucí nejistotu finančních trhů. V současné době bude třeba v Evropě přerolovat množství dluhopisů a to nejen v zemích PIIGSu, ale i např. ve Francii, což bude v současné době testem zdraví Eurozóny.

Žádné komentáře:

Okomentovat