pátek 25. června 2010

Co nás čeká příští týden v Evropě XII

Evropa:Příští týden jsou plánované oznámení následujících makro-dat:

Pondělí: Německo oznámí index spotřebitelských cen a harmonizovaný index spotřebitelských cen.

Úterý: Neočekávají se žádná významná makro oznámení.

Středa: Velká Británie oznámí stav svého současného účtu a stav celkových podnikatelských investic. Švýcarsko oznámí stav svého KOF indikátoru.

Čtvrtek: Neočekávají se žádná významná makro oznámení.

Pátek: Evropská Unie oznámí index producentských cen.


Svět:Příští týden jsou plánované oznámení následujících makro-dat:

Pondělí: Japonsko oznámí stav své průmyslové produkce. USA oznámí index spotřebitelských cen (Core PCE) a stav osobních příjmů a výdajů jednotlivců.

Úterý: USA oznámí stav důvěry spotřebitelů.

Středa: USA oznámí změnu v počtu zaměstnaných.

Čtvrtek: USA oznámí počet nových žádostí o podporu v nezaměstnanosti a stav na trhu s rezidenčními domy. Austrálie oznámí stav svého maloobchodu.

Pátek: USA oznámí důležité indikátory své ekonomiky: průměrnou hodinovou mzdu, nezaměstnanost a změnu v zaměstnanosti bez zemědělského sektoru.

Poznámka: Příští týden se dá očekávat opět zvýšený zájem o evropské dluhopisy. V centru dění nebude Řecko, ale "fiskálně" vyspělé státy jako Francie. Tyto země potřebují v současné době přerolovat velké množství dluhopisů, jejichž životnost vyprší v nejbližších týdnech. V současné době bude zvýšená nabídka dluhopisů vnímána negativně jako zhoršující se dluhová situace, proto se dá očekávat roztažení spreadů. Přerolování existujících ne-řeckých dluhopisů bude opravdový test dluhopisového systému, který dnes dominuje reálné ekonomice. V USA vyvstává otázka, co udělá první hurikán s ropnou skvrnou, zda-li dimenze už tak velké katastrofy ještě nabere na rozměru.

Žádné komentáře:

Okomentovat