pátek 18. června 2010

Co nás čeká příští týden v Evropě XI

Evropa:Příští týden jsou plánované oznámení následujících makro-dat:

Pondělí: Neočekávají se žádná významná makro oznámení.

Úterý: Evropská Unie oznámí stav svého současného účtu.

Středa: Velká Británie oznámí oznámí počet nových hypoték zaznamenaných BBA.

Čtvrtek: Neočekávají se žádná významná makro oznámení.

Pátek: Neočekávají se žádná významná makro oznámení.


Svět:Příští týden jsou plánované oznámení následujících makro-dat:

Pondělí: Austrálie oznámí množství prodaných nových motorových vozidel.

Úterý: Neočekávají se žádná významná makro oznámení.

Středa: USA oznámí velikost prodeje nových domů a sejde se pravidelný mýtink FEDu, kde se rozhoduje o základní úrokové míře.

Čtvrtek: USA oznámí množství objednávek na trvanlivé zboží (včetně zahrnutí zboží spojených s obranou a dopravou) a počet nových žádostí o podporu v nezaměstnanosti.

Pátek: USA oznámí stav svého HDP, sentiment publikovaný Michiganskou Univerzitou a index vývoje cen vnímaný spotřebiteli (holý PCE Price Index).

Poznámka: Příští týden se dá očekávat obrat pozornosti od dluhových problémů Řecka, kde se do hry zapojila i Čína, směrem k některým americkým státům (Kalifornie, New York), kde dluhové problémy zůstaly doposud skryty za řeckou clonou. Dále se budou řešit problémy BP v Mexisckém zálivu a rovněž bude zajímavé sledovat, jak rychle se začne v Evropě se stress testy velkých bank a snad se vysvětlí, proč autority nechávají trhy nervózní a nezačnou s testy okamžitě. Je velmi pravděpodobné, že velké evropské banky nejsou úplně v pořádku a zatím je snaha rozložit problémy v čase.

Žádné komentáře:

Okomentovat