pátek 16. dubna 2010

Co nás čeká příští týden v Evropě II

Pondělí: Nočekáváme nic převratného, spíše bych čekal odhady, jak dlouho bude trvat omezení letecké dopravy nad Evropou kvůli výbuchu Islandské sopky, tj. jestli problémy jsou otázkou několika dnů či mnohem delšího horizontu.

Úterý: Bude mnohem očekávanější. Očekává se oznámení běžného účtu EU (Current account). Velká Británie oznámí své CPI (Index spotřebitelských cen), kde se u meziměsíčního stavu předpokládá pokles a u meziročního naopak slabý nárůst. Toto neříká nic jiného, že se nárůst spotřebitelských cen zpomaluje, ale stále došlo v meziročním porovnání k nárůstu. Dále pak Zentrum für Europäische Wirtschaftsforschung vyhlásí očekávání ekonomického sentimentu pro Německo a EU. Očekávání trhu naznačují zlepšující se náladu v Německu.

Středa: Neočekávají se žádná podstatná oznámení, snad kromě stavu pracovního trhu ve Velké Británii.

Čtvrtek: Francouský Insitut national de la statistique et des etudes economiques ekonomickou důvěru předních francouzských manažerů v trh, přičemž se očekává lehký optimismus. Britské CBI oznámí svůj měsíční přehled průmyslového trendu. Dále bude oznámen Index nákupních manažerů pro EU (resp. pro státy: Německo, Francie, Irsko, Itálie a Španělsko). Očekává se zlepšování situace.

Pátek: Ve Velké Británii budou oznámeny maloobchodní prodeje. V Německu bude oznámen IFO (Information and Forschung Survey) přehled základních ukazatelů jako Obchodní klima, Současná situace a Očekávání. U všech třech klíčovách ukazatelů se očekává zlepšení.

Žádné komentáře:

Okomentovat