pátek 23. dubna 2010

Co nás čeká příští týden v Evropě III

Pondělí: Neočekávají se žádné naplánované zprávy.

Úterý: Velká Británie odhalí počet nových žádostí o hypotéky a také CBI Distributive Trades, tj. index postavený na průzkumu mezi prodejci odrážející objemy obchodů.

Středa: Německo přestaví vývoj indexu spotřebitelských cen CPI a HCPI (index spotřebitelských cen zaměřený na ceny žití).

Čtvrtek: Bude oznámeno velké množství indikátorů, většina z nich má však malý dopad na trhy.

Pátek: Německo oznámí stav maloobchodních obchodů v zemi. Francie odhalí vývoj indexu producentských cen (PPI). Evropská unie ukáže stav nezaměstnanosti a vývoj spotřebitelských cen zaměřených na žití (HCPI).

Kromě toho, příští týden bude na Evropu stále dopadat sopečný prach ze severu a Řecké problémy z jihu.

2 komentáře:

  1. Co mi prijde zajimavy jsou reakce na zpravy v ruznych castech sveta. Zatimco EU a Asie uz nejak reaguji na fakt, ze trhy rosly dlouho a silne a maji sklony ke korekci, US pripomina cloveka na podpurnych sedativech. Zlate ponozky:) GS (a ostatni vinni) si nepripousteji rozsah skod, VIX je dole, se je ruzove.. Vsichni predikuji rust pro 1.5 roku dopredu.
    Zkusme si tipovat. SELL IN MAY AND GO AWAY! :)
    Cekam aspon v tehle casti sveta silnejsi korekci koncem dubna, pripadne v kvetnu.

    OdpovědětVymazat
  2. http://finance.yahoo.com/q/bc?t=3m&s=^HSI&l=on&z=m&q=l&c=^GDAXI%2C^N300%2C^FCHI%2C^FTSE&c=^GSPC&c=^IXIC&c=^DJI

    ...ukazuji, Asie uz trochu ubrala. Je tam i zlom v Evrope, ale spise jen zpomaleni, nez obrat v trendu, za to USA frci nahoru, takze se tu tvori gap. Amerika ten gap sama neustoji, takze to asi ke korekci povede.

    Jen aby ta korekce nenastartovala nejaky vetsi sesup. Preci jen GS ted plni titulky neprilis pozitivne a diky tomu, jak tam vsichni veri rustu, muzou zacit snadno panikarit... podle zprav bych cekal, ze se to zacne otacet v patek?(vsimni si, ze nerikam ktery;-)

    Takze to tedy mimochodem znamena, ze EURUSD pociti gravitaci a zlato nabere druhy dech...

    OdpovědětVymazat