pátek 13. srpna 2010

Co nás čeká příští týden v Evropě XIX


Evropa: Příští týden jsou plánované oznámení následujících makro-dat:

Pondělí: Neočekávají se žádná významná makro oznámení.

Úterý: EU oznámí stav současného účtu.

Středa: Neočekávají se žádná významná makro oznámení.

Čtvrtek:Velká Británie oznámí stav průmyslového sektoru (CBI průmyslový trend). Německo oznámí index producentských cen.

Pátek: Neočekávají se žádná významná makro oznámení.

Svět: Příští týden jsou plánované oznámení následujících makro-dat:

Pondělí: Japonsko oznámí stav svého terciárního sektoru (METI index). USA oznámí stav výsledek pravidelného Emprie State průzkumu a objemy toků akcií a dluhopisů do a z Spojených států. Austrálie oznámí množství nově prodaných motorových vozidel.

Úterý: USA oznámí počet nově zahájených staveb rodinných domů a index producentských cen (včetně indexu bez zahrnutí jídla a potravin).

Středa: Neočekávají se žádná významná makro oznámení.

Čtvrtek: USA oznámí výsledek průzkumu FEDu ve Filadelfii a počet nových žádostí o podporu v nezaměstnanosti. Kanada oznámí stav svého hlavního indikátoru.

Pátek: Neočekávají se žádná významná makro oznámení.

Poznámka:V Evropě by mohlo dojít k oživení problémů zadluženého Řecka, neboť Eurozóna neschválila finanční pomoc Řecku, kde Slovensko stále blokuje uvolnění pomoci. Blokování pomoci, ačkoli de facto samotnou finanční pomoc nezabrzdí, způsobí jen to, že vzroste nervozita na trhu ohledně jednotnosti celého Europrojektu. V důsledky by ušetřená Eura mohla Slovensko stát Euro jako takové, neboť po možném upgradování některých zemí kolem Německa na Euro 2.0, by dosavadní Euro bylo bezcenné a země v Euro 1.0 oblasti by utrpěly hodně velkou ránu. Ve Spojených státech se oživily obavy z dalšího propadu, když FED po svém pravidelném mýtinku podal negativní výhled do budoucna. Jelikož ale technické indikátory již několik dní předem naznačovaly propad, tak negativní oznámení nebylo až tak překvapivé.

Žádné komentáře:

Okomentovat