sobota 21. srpna 2010

Co nás čeká příští týden v Evropě XX


Evropa: Příští týden jsou plánované oznámení následujících makro-dat:

Pondělí: Neočekávají se žádná významná makro oznámení.

Úterý: Velká Británie oznámí počet nových žádostí o hypotéky a změna v množství kapitálových investicí soukromými subjekty a vládou. 


Středa: Neočekávají se žádná významná makro oznámení.

Čtvrtek: Neočekávají se žádná významná makro oznámení.

Pátek: Švýcarsko oznámí stav svého hlavního indikátoru (KOF).

Svět: Příští týden jsou plánované oznámení následujících makro-dat:

Pondělí: Neočekávají se žádná významná makro oznámení.

Úterý: Neočekávají se žádná významná makro oznámení.

Středa: USA oznámí stav objednávek trvanlivého zboží s a bez věcí týkajících se obrany a dopravy, dále pak oznámí počet nově prodaných domů. 

Čtvrtek: USA oznámí počet nových žádostí o podporu v nezaměstnanosti.

Pátek: USA oznámí stav nálady počítané Univerzitou v Michiganu.

Poznámka: Především ve světě akcií bude probíhat boj o dobrou náladu. Trhy jsou poslední dobou zmítané špatnou náladou, kdy se stále nemohou vymanit z propadu důvěry v ekonomiku způsobenou zasedáním FOMC, resp. špatná nálada započala již několik dnů před tímto oznámením. V Evropě znovu hrozí oživení debaty o Euro 2.0, neboť zdravé (průmyslově exportní) jádro Evropy se začíná vzpamatovávat, viz. vracející se Němci do pracovních pozic, a na druhé straně oživené problémy Irska s jejich zamořeným finančním sektorem, viz stále velký podíl toxických aktiv v bankách, které jsou, podle Irské účetní agentury, zřejmě mrtvé, a tvrdohlavé Slovensko blokující pomoc Řecku. Prohlášení FOMC bude mít negativní vliv také na dluhopisy evropských zemí typu Francie a spol., neboť prohlášení FOMC mělo povzbudiví efekt na americké dluhopisové trhy, tudíž evropské dluhopisové trhy budou čelit silné konkurenci.

Žádné komentáře:

Okomentovat